Site icon International Journalists

“International Journalist” Platformu Avrupa Birliği Proje Eğitimi Verdi

International Journalist Platormu, medya çalışanlarına ufuk açacak eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Gazeteciler, Avrupa Birliği için nasıl proje hazırlanacağını, IJ gönüllülerinden öğrendi.

Dünya küçük bir köy artık. Avrupa da o köyün en parlak köşelerinden biri. Özellikle de medya çalışanları için. Avrupa Birliği, medya çalışanlarına destek amacıyla, mesleğine yurt dışında da olsa devam etmek isteyenlere ciddi parasal yardımlarda bulunuyor. Tabi bu AB hibelerden yararlanmak için iyi bir proje hazırlamak, iyi bir proje hazırlamak için de AB’nin aradığı usul, şart ve ikna tekniklerini bilmek gerekiyor.

Kurulduğu günden bu yana medya emekçilerine sunduğu eğitim ve danışmanlık programlarıyla mesleğe farklı bir renk ve enerji katmaya çalışan International Journalist Platormu, AB projelerine başvurmak isteyenler için de seferber oldu. Bu kapsamda, Avrupa Birliği Projeleri ve Hibe Programları Yöneticiliği başlığıyla bir seminer düzenlendi. Strateji Analizi’ne ağırlık verilen programa genç gazeteci adayları, çok sayıda medya çalışanı ve mülteciler katıldı. AB proje uzmanları tarafından verilen seminerde, katılımcılara özellikle kariyer açılımları konusunda önemli ipuçları verildi.

 

Exit mobile version