Site icon International Journalists

International Journalists Eğitimleri Devam Ediyor

Derneğimizin önem verdiği konulardan olan “Uzmanlaştırma Eğitimleri” devam ediyor. Medya teknolojilerinin getirdiği yeni fırsatlar ve mesleğe serbest olarak devam edebilme isteğini buluşturduğumuz eğitimlerden biri daha başarı ile tamamlandı.

İçlerinde kendi projelerini gerçekleştirme niyetinde olan Muhabir kökenli arkadaşlarımızın da yer aldığı 14 kişilik nitelikli bir gruba, 3 günlük yoğun bir eğitim semineri düzenledik. Kamera, Kurgu ve Montaj eğitimleri uygulamalı olarak verildi. Kapalı ve açık alanlarda Işık, Ses ve Proje Yönetiminin nasıl gerçekleştirileceği deneyimli üyelerimiz tarafından aktarıldı.

Dernek merkezimizde gerçekleştirilen eğitime katılanlar için özel bir takip grubu oluşturuldu. Katılımcıları çoğunluğu Almanya’nın değişik şehirlerinden geldiği için, bulundukları yerlerden de aldıkları eğitimlerle ilgili uygulamalar yapmaları ve çalışmalarını takip ekibine göndermeleri ve bu çalışmaların değerlendirilerek eğitime süreklilik kazandırılması hedefleniyor. Özellikle kendi medya projelerini gerçekleştirmek isteyen adaylar için ise uzaktan eğitim desteği verilmeye devam edecek.

Ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen organizasyon için ayrıca teşekkür eden katılımcılar, eğitimin eksiklerini tamamlama fırsatı sunduğunu, yeni tanıştıkları katılımcılarla ortak projeler yapmaya istekli olduklarını belirttiler.

Editör: Mustafa Kılıç

Exit mobile version