Site icon International Journalists

İki gazeteci deprem haberleri nedeniyle tutuklandı

Osmaniyeli iki gazeteci kardeş deprem çadırlarının dağıtımının beklediği iddiasıyla yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Tutuklamaya gerekçe olarak, kaçma şüphesi, katalog suç olması gerekçe gösterildi. Sanıklar 1 ile 3 yıl arası hapis cezasıyla yargılanacak.

ANKA’nın haberine göre, Osmaniye’de yerel gazeteci olan Ali ve İbrahim İmat kardeşler, depremzedelere yardım için gelen çadırların bekletildiği iddiası ile ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandı.

Gazeteciler Ali ve İbrahim İmat hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun “Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu” başlıklı 217A maddesi kapsamındaki suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklama kararı verildi. Osmaniye Kapalı Cezaevi’ne gönderilen gazeteciler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.  

Tutuklama kararında hakim “Şüphelilerin kaçma şüphesinin varlığı, katalog suçların bulunması, adli kontrol uygulamasının da mevcut delil itibari ile yetersiz kalacağı kanaatine varılarak sanıkların ayrı ayrı tutuklanmasına karar verildi” dedi. 

Exit mobile version