Site icon International Journalists

IJ’nin Youtube eğitimlerine Almanya’da yoğun ilgi

Uluslar arası Gazeteciler (IJ) Platformu, Almanya’da “Sosyal medya kullanıcıları için Youtube ve içerik üretim eğitimi” verdi.

Köln ve Stuttgart kentlerinde 15 Aralık’ta düzenlenen eğitimde 50’nin üzerinde katılımcı yer aldı.

Köln’deki eğitimde Hizmet Hareketi ile ilgili videolarıyla yakından tanınan Dr. İsmail Sezgin, Youtube’da kaliteli içerik üretmenin inceliklerini aktardı. Stuttgart’ta ise Bold Medya Yayın Yönetmeni Fatih Akalan, Youtube yayıncılığının detaylarını katılımcılarla paylaştı. Gazeteci Cevheri Güven de sosyal medya ve dijital yayıncılığın artan öneminden söz etti.

“Sosyal medyada kendinize kocaman bir yer açın” sloganıyla gerçekleştirilen eğitimlerin ilk bölümünde Youtube’da nitelikli video üretiminin püf noktaları anlatıldı. Videoların popülerliğini artırmanın formülleri, etkili bir içerik üretmek için kullanılması gereken program ve ekipmanlara ilişkin bilgiler verildi.

Eğitimin ikinci bölümünde ise sosyal medya uzmanlarından oluşan eğitmenler, etkileşimi yüksek paylaşımlar yapmanın püf noktalarını paylaştı. Sosyal medya hesapları kullanırken yapılması gerekenler ve sosyal medyada en sık yapılan hatalara değinildi.

Katılımcılar, daha önce hazırladıkları video içeriklerini eğitmenlere gösterme imkanı bulurken, eğitimin sonunda Youtube için demo video çekimleri gerçekleştirildi.

HABER: IJ ALMANYA

Exit mobile version