Site icon International Journalists

IJ’den Özgür Basın İçin İki Önemli Adım

International Journalist Platformu (IJ), iki önemli etkinliğe imza attı. Leipzig’de Avrupa Basın ve Medya Özgürlük Merkezi yetkilileriyle görüşen IJ Kurucu Üyeleri, Türkiye’deki tutsak gazetecileri anlattı. Basın özgürlüğü için mücadele veren iki sivil hareket, işbirliği yapmaya karar verdi. IJ, Berlin’de de Deutsch-Türkisches Journal (DTJ) ile Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde ortak çalıştay düzenledi.
Uluslararası ölçekte medya çalışanları arasında dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulan International Journalist Platformu (IJ) Kurucu Üyeleri, Almanya’nın Leipzig kentindeki Avrupa Basın ve Medya Özgürlük Merkezi’ni ziyaret etti. Görüşmeye ev sahipliğini Merkez’in yetkilileri Christian Schult ve Nora Wehofsits yaptı. Kurucu üyeler, Türkiye’deki tutsak gazetecilerin durumuna dikkat çekti.
Basın özgürlüğününü AKP iktidarı tarafından tamamen bitirildiğini vurgulayan IJ, cezaevlerindeki gazetecilerin mağduriyetlerinin dünya kamuoyuna duyurulması için Avrupa Basın ve Medya Özgürlük Merkezi’nin desteğini istedi. Schult, IJ ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti ve hem tutuklu hem de sürgün gazetecilere destek vereceklerini belirtti. Türkiye’deki basın davalarını yakından takip eden Wehofsits de, tutuklu gazetecilerin sesi olmaya devam edeceklerini kaydetti.
IJ heyeti, Berlin’de de önemli bir organizasyona imza attı. Deutsch-Türkisches Journal (DTJ) ile Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde ortak çalıştay düzenlendi. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki basına yönelik saldırılar ve gazetecilerin susturulması masaya yatırıldı. Özgür medyanın yeniden tesis edilebilmesi için çıkış yolları tartışıldı. Avrupa’daki medya örgütleriyle işbirliklerinin geliştirilmesi kararı alındı.
Exit mobile version