Site icon International Journalists

IJA, MiA Kurslarına Ev Sahipliği Yapmaya Devam Ediyor!

MiA kursları hız kesmeden devam ediyor! “Göçmen kadınlar günlük hayatta güçlü” anlamına gelen MiA (Migrantinnen einfach stark im Alltag) kadınları bir araya getirerek özel kurslar sunuyor. Bu kurslar sayesinde kadınlar Almanya hakkında bilgi edinirken birbirlerini güçlendiriyor ve yeni deneyimler kazanıyorlar. International Journalists Association olarak BAMF (Federal Göç ve Mülteciler Dairesi) onaylı MiA kurslarına ev sahipliği yapıyoruz.

2023 yılında IJA olarak MiA’nın, 27 kadın kursuna ve 5 erkek kursuna ev sahipliği yaptık. 140 kadın ve 40 erkek katılımcıyla tamamlanan kurslarımız, mart ayında başlayıp aralık ayında tamamlandı.

Başvurmak için 16 yaşından itibaren, göç geçmişine sahip olmaları yeterlidir. Eğer Almanya’da okul diploması veya meslek diploması almamışsanız, kurslarımıza başvurabilirsiniz.

MiA öğretmenleri, 3-4 yıl önce Almanya’ya göç etmiş ve kurs verme yetkisi almış göçmen kökenli insanlardan oluşmaktadır. Öğretmenlerimiz ve katılımcılarımız MiA kurslarından son derece memnun.

2024 yılı Mart ayında başlayacak olan yeni kurslarımız hakkında haberdar olmak için bizi takipte kalın!

Exit mobile version