Site icon International Journalists

IJA: Gazetecilerin hedef gösterilmesi kabul edilemez

2 Kasım 2022 tarihli Sabah Gazetesi, sürgündeki dört gazetecinin ardından bu kez de gazeteci Levent Kenez’i, ev adresini ve fotoğraflarını yayınlanmak suretiyle hedef gösterdi.

Rejimin propaganda aygıtı olan bir gazete tarafından yapılan bu sorumsuzca yayın, yurtdışında zor koşullarla görev yapan gazetecilerin can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu her demokratik ülkede olduğu gibi İsveç yasalarına göre de açıkça suçtur.

Yakın tarihte benzer şekilde Erdoğan Rejimi uzantıları tarafından hedef gösterilen gazetecilerin hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sokak ortasında saldırıya uğradıkları herkesin malumudur.

Durum sürgündeki gazeteciler açısından gittikçe daha kaygı ve endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bu haberlerin sadece Levent Kenez’i değil, Erdoğan Rejimine muhalif tüm gazetecileri tehdit ettiği çok açıktır. Bu tür yayınlara “dur” diyebilmek için tüm gazetecileri, meslek örgütlerini, insan hakları organizasyonlarını ve Avrupalı yetkilileri tepki göstermeye çağırıyoruz.

International Journalists Association e.V. (IJA) olarak gazeteci Levent Kenez’in özgür yayıncılık yapmaya devam edebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

International Journalists Association e.V. (IJA)

Exit mobile version