Site icon International Journalists

IJA: Gazeteci Cevheri Güven hedef gösterildi. Bütün gazetecilik meslek örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz

Gazeteci Cevheri Güven’in Sabah Gazetesi tarafından açık bir şekilde hedef gösterilmesinin ardından International Journalists Association e.V. (IJA) Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yayımladı. IJA Yönetim Kurulu, Erdoğan rejimine muhalif bütün gazetecilerin tehdit altında olduğunu vurguladı ve gazetecilik meslek örgütlerine dayanışma çağrısı yaptı.

İşte o önemli basın açıklaması.

‘’22 Eylül 2022 tarihli Sabah Gazetesi’nde Gazeteci Cevheri Güven, ev adresi ve fotoğrafları yayınlanmak suretiyle hedef gösterilmiştir.

Türkiye’de bağımsız gazetecilik yapabilme imkânı elinden alınan pek çok gazeteci gibi yurtdışına çıkmak zorundan kalan Cevheri Güven, son dönemde yaptığı ses getiren haberleriyle gazetecilik mesleğinin itibarını kurtaran isimlerden birisi olmuştur.

Yakın tarihte benzer şekilde Erdoğan Rejimi uzantıları tarafından hedef gösterilen gazetecilerin hem Türkiye’nin içinde hem Avrupa’nın ortasında saldırıya uğradıkları herkesin malumudur. Rejimin propaganda aygıtı olan bir gazete tarafından yapılan bu sorumsuzca yayın Cevheri Güven’in can güvenliğini tehlikeye atmıştır. Bu demokratik ülkelerde olduğu gibi Almanya yasalarına göre de açıkça suçtur.

Sadece Cevheri Güven değil, Erdoğan Rejimine muhalif tüm gazetecilerin tehdit edildiği bu haber ile açıkça ortaya konulmuştur. Bu tür yayınlara “dur” diyebilmek için tüm gazetecileri ve meslek örgütlerini tepki göstermeye çağırıyoruz. Gazeteci Cevheri Güven’in özgür yayıncılık yapmaya devam edebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ‘’

International Journalists Association Yönetim Kurulu

Exit mobile version