Site icon International Journalists

IJA, #DuKannstJournalismus Workshop’unda

Almanya’nın en prestijli bağımsız gazetecilik eğitim kurumu olan Alman Gazetecilik Okulu (DJS) tarafından gazetecilik eğitimi düzenlendi. #DuKannstJournalismus adlı Workshop’a International Journalists Association e.V (IJA) olarak katıldık.

27-28 Kasım tarihlerinde Mannheim’da düzenlenen etkinlikte storytelling, röportaj teknikleri ve gazetecilik okullarına başvuru süreci gibi önemli konuları ele alındı. Mannheimer Morgen gazetesinde gerçekleşen eğitim sırasında gazete matbaası ziyaret edilerek basım süreci hakkında detaylı bilgi verildi. Eğitime katılan gençler, bu özel deneyimle Alman gazetecilerle etkileşimde bulunma ve bilgi paylaşma fırsatı yakaladı.

Münih merkezli Alman Gazetecilik Okulu (DJS) tarafından düzenlenen #DuKannstJournalismus eğitimi; özellikle yoksulluk, göçmenlik, ırkçılık veya dil gibi farklı engellerle başa çıkmak zorunda olan genç gazetecilere yönelik gerçekleştiriliyor. Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilen Workshop, Almanya’nın 10 farklı noktasında, 2 günlük yoğun bir eğitim içeriyor.

Exit mobile version