Site icon International Journalists

IJA Dış İlişkiler Koordinatörü, ‘Her şeye rağmen gazetecilik’ konferansında ‘sürgünde gazeteciliği’ anlattı

Slovakya’daki Hovorme Spolu derneğinin düzenlediği Basın Özgürlüğü gününde üç gazeteci ‘Her şeye rağmen gazetecilik’ konulu bir konferansta bir araya geldi.

Konferansa, International Journalists Association e.V. (IJA) adına Dış İlişkiler Koordinatörü ve Journalist Post Yayın Yönetmeni Yüksel Durgut katıldı. İlginin büyük olduğu konferansa birçok katılımcı da online olarak iştirak etti. Yazar Monika Nagyová’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturuma Slovakya’nın en büyük haber sitesi ‘aktuality.sk’ da gazetecilik hayatını sürdüren Rudolf Sivy de konuşmacı olarak yer aldı. Monika Nagyová; günümüzde medyanın önemine vurgu yaptığı açılış konuşmasında, dünyadaki basın özgürlüğünün durumu, bağımsız medyanın demokratik toplumlar üzerindeki etkisi ve gazetecilerin toplumdaki önemine dikkat çekti.

Gazeteci Rudolf Sivy de bir yolsuzluk soruşturması araştırması sırasında öldürülen meslektaşı ve arkadaşı Ján Kuciak’ın başına gelenleri anlattı. Sivy, araştırmacı gazeteciliğin zorluklarından ve bu haberciliği yaparken hayatını riske atan gazetecilerin nasıl hedef haline geldiğinden bahsetti.

IJA adına gazeteci ve dernek sözcüsü Yüksel Durgut ise, 15 Temmuz sahte darbe girişimi sonrası başından geçen olayları anlattı. Erdoğan Türkiye’sinde basının nasıl tek adamın kontrolü altına girdiğini ve biat etmeyenlerin nasıl cezaevlerinde hapsedildiğini aktardı. Bir yıldan fazla süre cezaevinde kalan Durgut, sürgün gazeteciliğin zorluklarına değindiği konuşmasında, rejimlerin hedefindeki tüm gazetecilerin el ele birlik olmasının ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Exit mobile version