Site icon International Journalists

IJA, 27 Ağustos’ta Düsseldorf’da düzenlenecek ‘Campfire Festival’de

Almanya’nın önemli gazetecilik etkinliklerinden birisi olan ‘Campfire Festivali’ medya buluşması Korona arasından sonra geri dönüyor. Campfire Festivali Düsseldorf merkezli ve günlük trajı ortalama 400 bin olan Rheinische Post gazetesi ile iş birliği içinde, 27 Ağustos Cumartesi günü Düsseldorf’taki eyalet parlamentosunun önünde gerçekleştirilecek.

28 Gazetecilik kuruluşunun katılacağı medya festivalinde kamp havasında, daha iyi bir gelecek için seçilen konu başlıkları özgür bir ortamda tartışılacak. Bu yıl ağırlıklı olarak; ‘Ukrayna’daki savaş, Avrupa, iklim ve yalan haber’ başlıkları gazetecilerin tartışma konuları olacak.

Festival alanında gazeteciler, uzmanlar ve politikacılar ile tartışma turları yapılırken ziyaretçiler de bu tartışmalara aktif bir şekilde katılabilecek. Medya Festivali ile gazetecilik ve toplumsal tartışmanın yeniden insanlara yaklaştırılması hedefleniyor.

Festivalde ayrıca birçok başka etkinlik de gerçekleştirilecek. Yazarlar kitaplarını okuma sahnesinde okuyucuya sunarken, yerel radyo istasyonları festivalden canlı yayın yapacak. Podcast’ler izleyicilerin önünde canlı olarak kaydedilirken, festivalde uygulamalı etkinlikler ve atölyeler de olacak.

Medya kurumları ve çalışanlarının bir araya geleceği festivale International Journalists Association e.V. (IJA) de katılacak. IJA festivalde Türkiye’de malvarlığına el konan gazetecilerle ilgili hazırlanan çok çarpıcı bir raporu ilk kez burada kamuoyuna duyuracak.

‘’Medya Özgürlüğüne Müdahale Metotlarından Biri: Mülke El Koyma ve Uluslararası Finans Kurumlarında Karalama Çalışmaları’’ başlıklı uluslararası rapor ile otoriter rejimlerin nasıl farklı yöntemler kullanarak medya özgürlüğüne müdahale ettiği tüm dünyaya duyurulacak.

Ayrıca IJA etkinlik çadırında ‘’Otoriter rejimlerin sansürüne karşı yeni medya uygulamaları ile mücadele’’ başlıklı bir oturum da düzenlenecek. Moderatörlüğünü gazeteci Erkan Pehlivan’ın yapacağı oturuma gazeteciler Cevheri Güven ve Levent Kenez katılacak.

“Benimle Tartış” internet platformu ile festivalde yapılan tartışmalar online olarak da erişilebilir olacak. Düsseldorf’taki eyalet parlamentosunun önünde gerçekleştirilecek festival herkese açık ve giriş ücretsiz.

Exit mobile version