Site icon International Journalists

ICFJ Knight Uluslararası Gazetecilik Ödülleri başvuruları başladı

ICFJ, her yıl seçkin başarılara imza atmış meslektaşlarını ICFJ Knight Gazetecilik Ödülü ile onurlandırıyor. Aday gösterilen gazetecilerin ülkelerindeki insanların yaşamları üzerinde etki meydana getirmiş öncü haberler veya medyada yenilikler yapmış olması bekleniyor. Ödüle muhabirler, editörler, teknoloji uzmanları, medya yöneticileri veya gazeteciler aday gösterilebiliyor. Dileyen kendisini de aday gösterebiliyor. Başvurular için son tarih 5 Şubat 2023 Pazar.

Kazananlar, 2 Kasım’da ICFJ’nin Washington D.C.’de düzenlenen Tribute to Journalists 2023 programında onurlandırılacak.

Başvuruda adayın çalışmalarının ekleneceği alanların yanında adayın değerlendirilmesinde zemin teşkil edecek bazı soruların da cevaplanması gerekiyor.

  1. Adayınızın neden büyük bir uluslararası tanınırlığa layık olduğuna inanıyorsunuz? Yanıtınız, adayın çalışmasının kalitesine ve önemine değinmelidir. Yanıtınız bu adayla ilgili değerlendirmemizde bir baz oluşturacağından, lütfen aday, çalışma ve onu önemli kılan bağlam hakkında ayrıntı verin.
  2. Adayınızın bir gazeteci, haber medyası yöneticisi veya yenilikçi haberci olarak çalışması nasıl önemli bir etki yarattı ve insanların yaşamlarını iyileştirdi? Örneğin, çalışmaları kanunda veya politikada kamu yararına olacak değişikliklere sebebiyet verdi mi? Üst düzey yolsuzluğu ortaya çıkardı mı? Resmi soruşturmalara, tutuklamalara veya görevden alınmalara yol açtı mı? Çalışmaları şirketlerin topluluklara ve çevreye zarar veren uygulamalara son vermesiyle sonuçlandı mı? Ezilen gruplara söz hakkı verdi mi? Veya onlar için geliştirilmiş hizmetler sağladı mı? Başvurunuzu olabildiğince güçlü hale getirmek için lütfen belirgin örnekleri paylaşın.
  3. Lütfen bize adayınızın çalışmasına örnek olacak üç çalışma bağlantısı gönderin ve yararlı olabilecek ilgili ayrıntıları veya arka planı belirtin.
  4. Lütfen adayla (editör, meslektaş, profesör vb.) ilişkinizi açıklayın. Adayın çalışmasına nasıl aşina olduğunuzu ayrıntılı olarak açıklamaktan çekinmeyin.

Başvuru için https://icfj.tfaforms.net/4995008 adresini ziyaret edin.

Önceki yılın kazananlarını incelemek için https://www.icfj.org/icfj-awards tıklayın

Kaynak: https://www.icfj.org/news/2023-icfj-knight-awards-nominations-are-now-open

Exit mobile version