Site icon International Journalists

Hürriyet gazetesinde onlarca kişi işten çıkarıldı

Demirören grubuna ait Hürriyet gazetesinde çok sayıda kişi işten çıkarıldı.

Gazetede konuşulanlara göre işten çıkarılanların sayısı henüz net değil ama yaklaşık 40 kişi olduğu belirtiliyor.

Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın haberi olmadan yapılan toplu işten çıkarmalar nedeniyle istifasını yazdığı ancak “yönetim sekreteri bugün işe gelmediği için” yönetime sunamadığı ifade ediliyor.

İşten çıkarılanlar kimler?

İşten çıkarılanların önemli bir bölümü muhabir ve editör. Şu ana kadar tebligat ya da yüz yüze bildirim yoluyla işten çıkarıldığı öğrenilen isimler arasında şu kişiler var:

İpek Özbey, Çınar Oskay, Banu Tuna, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, İbrahim Yurtbay, Kenan Başaran, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Mesude Erşan, Aydil Durgun, Aslı Barış, Mustafa Doğan, Arda Akın, Emre Özpeynirci, Ece Emre, Levend Korkut, Nigar Akan, Ahmet Can Şit, Şebnem Turhan, Ceyhun Kuburlu, Doğaner Gönen, Cenk Öz, Deniz Dallı ve Cansu Topçu.

BBC Türkçe’nin öğrendiğine göre, sadece haber bölümünden değil, az sayıda başka departmanlardan da işten çıkartılanlar var ve iş akdi feshedilenlerin sayısı 40’ı geçti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyelerinden 43’ünün işten çıkartıldığını duyurdu.

Hürriyet’in 1 Kasım 2019 sayısının künyesinden çok sayıda ismin çıkartılması ve mevcut değişikliklerin yansıtılması bekleniyor.

KOVULDUKLARINI MUHTARLIKTAN ÖĞRENDİLER

İşten çıkarmaların servis şeflerine ve insan kaynaklarına dahi bilgi verilmeden yapıldığı belirtiliyor. Gruptan çıkarılan basın emekçilerinden biri soL’a yaptığı açıklamada ilk kez bu grupta böyle bir işten çıkarma yöntemi izlendiğini gördüğünü söyledi.

Kimi gazeteciler yakınlarını arayarak muhtarlıktan tebligat gelip gelmediğini sordurduklarında gazetenin gönderdiği ihbarnameyi öğrendiler. Kimi gazetecilerse işe gittiklerinde bilgisayarlarını açamadıklarını ya da e-postalarına giremediklerini görünce işten çıkarıldıklarını anladı. Bunlardan biri de Serkan Ocak oldu. Ocak sosyal medya hesabından “Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet’ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi…” diye yazdı.

ÇIKARILANLARIN ÇOĞU ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALANLAR

Henüz gazetede kaç kişiye tebligat gittiği bilinmiyor çünkü yalnız yaşayan çalışanların evlerine gittiklerinde tebligat gelip gelmediklerini öğrenecekleri ifade ediliyor.

Öte yandan Hürriyet’te örgütlü Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) yarın konuyla ilgili bir toplantı yapılacağı ve toplantının ardından bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

İşten çıkarmaların Hürriyet’in el değiştirmesinin ardından “yeni” kadrolara yer açmak amacıyla yapılmış olabileceği dile getiriliyor.

Şimdiye kadar işten çıkartıldığını öğrenen isimler arasında Serkan Ocak, Banu Tuna, Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Şebnem Turhan, Aslı Barış, Esra Açıkgöz, Aydil Durgun’un olduğu öğrenildi.

Exit mobile version