Site icon International Journalists

Hizmetten Haberler

Proje Kodu: Kod: DF-2008

Amaç ve Kapsam:

Türkiye’de ‘Hizmet Hareketi’ veya ‘Gülen Grubu’ olarak bilinen sosyal grup yaklaşık 8 yıldır devlet tarafından baskı altında tutuluyor. Grup üyeleri, devlet tarafından insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına giren bir muameleye maruz kaldılar. Öldürüldü, tutuklandı, toplumsal lince ve sosyal ölüme mahkum edildiler. Birçok mensubu mülteci olmak zorunda kaldı. Tüm bunlara karşı demokrasi ve hukuktan ayrılmadan mücadeleye devam ederken, dünyanın çok değişik ülkelerinde bulunmanın avantaj ve dezavantajları ile birlikte yaşamaya çalışıyorlar. İçlerinden bir grup gazeteci bu grubun iç iletişimini ve gündemini aktardıkları bir platform oluşturdular. Biz de bu mütevazi çalışmaya destek oluyoruz.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Web sitesi, YouTube kanalı, sosyal medya platformlarında temsil ve canlı yayın altyapısı.

Bir kişi tam zamanlı, 2’si yarı zamanlı ve yaklaşık 5 kişi de gönüllü olarak projeye destek veriyor. Yarı zamanlı çalışanları tam zamanlı çalışmaları hedefleniyor.

2 adet server PC, 2 adet Laptop, Teknik gereçler ve sistemlerle hazırlanmış bir altyapı.

Telifli görsel malzemeler. (Haber Ajansı Aboneliği)

Zaman-Süreç:

Bu proje 2020 yılında başlatıldı ve devam ediyor. (Desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Grubun gündemi açık kaynaklardan (haberler ve sosyal medya) takip ediliyor. Fethullah Gülen ve yakın çalışma ekibine ait açıklamalar izleniyor. Ayrıca grubun kurumlarına ait faaliyetler, web siteleri vb. Kaynaklar izleniyor. Tüm bunlardan platform ekibi öne çıkarılacak hususları belirliyor. İhtiyaç halinde grup içi bilgi kaynakları veya yetkilileri ile görüşüyor ve haberlerini hazırlıyor. İmkanlar dahilinde canlı yayınlarla tüm bunlar kamuoyuna duyuruluyor.

Maliyet:

Personel ve telifli çalışma (istihdam) maliyetleri aylık 5bin Euro.

Bir adet server PC, bir adet video edit PC ve 2 adet laptop PC. Yaklaşık 4bin Euro.

İnternet, Adobe üyeliği, haber ajansı aboneliği vb. Altyapı ihtiyaçları yıllık 7 500 Euro.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version