Site icon International Journalists

Hidayet Karaca’nın cezası onandı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, AKP hükümeti tarafından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya verilen 18 yıl hapis cezasını onadı.

Daire, “Tahşiyeciler grubuna” yapılan opesrasyonların sözde  kumpas olduğu gerekçesi ile açılan davada, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 3 Kasım 2017’de sanıklar hakkında verdiği karara yönelik temyiz incelemesini tamamladı. Karaca’ya, verilen 18 yıl hapis cezasını onayan Daire, suç tarihinde İstanbul’da görevli eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ömer Köse, Ertan Erçıktı, Bayram Özbek ile diğer sanıklar Mustafa Kılıçaslan, Kazım Aksoy, Ekrem Çelik, Ahmet Öztürk, Ufuk Yıldırım, Yasin Koyuncu, Ali Cihan, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyit Ateşçi, Selçuk Ocaktan ve Aytekin Ağören’in silahlı terör örgütü üyeliğinden aldığı 12’şer yıl hapis cezasını da onadı.

Gazeteci Hidayet Karaca’nın bir dizi senaryosunda geçen bir cümle sebebiyle 14 Aralık 2014’te gözaltına alınmasıyla başlayan süreç, terör örgütü El Kaide yanlısı olduğunu gizlemeyen ve bu alanda faaliyet gösteren Tahşiye Grubu üyelerinin hapisten çıkarılmasıyla devam etmişti. AKP’nin yönlendirmesiyle açılan davada Tahşiyeciler mağdur olarak yer alırken AKP kumpasıyla onlarca kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı aynı operasyonda gözaltına alınmıştı. Dumanlı serbest kalırken Karaca o günden bu yana, 6 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuluyor.

Exit mobile version