Site icon International Journalists

Hapisteki gazetecilere Ukraynalı meslektaşlarından destek

Türkiye’deki tutuklu gazeteciler, dünya basınında yer edinmeye devam ediyor. Ukraynalı gazeteciler, hapishanelerde tutuklu bulunan meslektaşları için mektup kampanyası başlattı.

Ukrayna Bağımsız Medya Sendikası (NMPU), Türkiye’de hapishanede bulunan meslektaşları için harekete geçti. NMPU’nun resmi Facebook sayfasından yapılan duyuruda Türkiye’de 102 gazeteci 56 medya çalışanının cezaevlerinde olduğu hatırlatılarak dayanışma çağrısı yapıldı.

Türkiye’deki gazeteciler için destek çağırısında bulunan sendika açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Bizim için her şeyin kötü olduğunu söylediğimizde… …hatırlayın ki: 102 gazeteci ve 56 medya çalışanı, Türkiye’de tutuklu. Dayanışma içinde olalım! Bunlardan 9’u için bilgi hazırladık. Manevi destek sağlayarak ve mektup yazarak onlara yardımcı olabiliriz. Ancak Türk makamları yabancı dilde mektup göndermiyor, bu nedenle gönüllülerimizin yardımıyla mektupları, Türkçeye çevirip cezaevlerine göndereceğiz. Gazetecilerden mektup ve cevaplarını, NMPU Başkanının e-posta adresine chairman@nmpu.org.ua bekliyoruz.” denildi.

Ukrayna gazeteciler sendikası NMPU’nun, Ukraynaca paylaşımın altında Türkiye’deki çeşitli medya kurumlarında çalışan 9 gazetecinin kısa biyografisine yer verildi. Biyografine yer verilen isimler şunlar:

Erdal Şen (Meydan Gazetesi), Mustafa Erkan Acar (Bugün Gazetesi), Cengiz Bülbül (Zaman Gazetesi), Fethi Altun (Cihan Haber Ajansı), Ayşenur Parıldak (Zaman Gazetesi), Kazım Canlan (Özgür Düşünce Gazetesi), Ali Ahmet Böken (TRT Haber), Ercan Gün (Fox TV) ve Tülay Canbolat (Sabah Gazetesi).

Derneğin Facebook adresinden yapılan açıklama
Exit mobile version