Site icon International Journalists

Görme engelli gazeteci Cüneyt Arat: Benden terörist olur mu?

Gazeteci Cüneyt Arat 10 Temmuz 2017’de tutuklandı. 4 Temmuz 2019’da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanmadan önceki 6,5 ayı ev hapsinde geçirdi.

Yüzde 90 görme engelli olduğu, yalnız başına yaşamını sürdüremediği, hiçbir şiddet eylemine bulaşmadığı ve insanları şiddete yönlendirmediği halde terörist ilan edildi, tecrit edildi, hak ihlallerine maruz kaldı. Sevk ve nakil işlemlerinde ellerine kelepçe takıldı. Cezaevi girişlerinde çıplak aramalara tabi tutuldu. Cünety Arat KHK TV YouTube kanalına konuştu.

3 BİNDEN FAZLA ENGELLİ KHK İLE ATILDI

15 Temmuz süreci sonrası 3 binden fazla engelli kamu personelinin sorgulanmadan ve yargılanmadan ihraç edildiğine dikkat çekti. Arat, “Bizler görmeyen gözlerimizle, işitmeyen kulaklarımızla, tutmayan ellerimiz ve ayaklarımızla terör faaliyeti yapmadık, darbe yapmadık. Bizler bu ülkeyi çok seviyoruz. Bir gün haklarımızın verileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Gözaltı sırasında ve cezaevlerinde büyük hak ihlalleri ve mağduriyetler yaşatıldığını, bunların telefi edilmesini isteyen Cüneyt Arat, “Güvenlik güçleri, cezaevleri görevlileri, hakimler ve savcılar bizler de terörist ilan edilebilir miyiz diye  hapishanede yatan çocuk, kadın, hasta ve engellilere zulmediyorlar. Yarın bu ülkeye hukuk döndüğünde sizlere sözlü talimat veren amirleriniz arkanızda durmaz, cezalandırırsınız” ifadelerini kullandı.

MAZLUMUN YANINDA OLMAK KİMSEYİ CEMAATÇİ YA DA TERÖRİST YAPMAZ

Arat: “Birileri sizi ne kadar yaftalarlarsa yaftalasınlar, mazlumların yanında olmak, mağdura yardım etmek kimseyi cemaatçi ya da terörist yapmaz insan yapar. Evrensel hukuk sistemine ve anayasaya göre, bankaya para yaptırmayla, sendikaya üye olmayla, herkese açık bir yazılımı kullanmayla terörist olunmaz” dedi.

EN AZ BENİM KADAR CESUR OLUN

Haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı yasal yollarla mücadele edilmesi gerektiğini savunan Arat şu şekilde konuştu:

“Ey aktivistler, basın mensupları, yazarlar ve diğer mesleklerine mensup kişiler… Sizler de yaşanan haksızlıkları kamuoyuna sunun. Mağduriyetin ideolojisi olmaz. Mağdur mağdurdur. Amasız, fakatsız, lakinsiz, bütün mağduriyetleri haykıralım, mağdurlara ses olalım.

Yaftalayan olacaktır, olsun. Terörist ilan edileceksiniz, etsinler. Bizler yastıklarımıza başımızı koyduğumuzda rahat bir şekilde uyuyabileceksek gelin zalimlerle ve onların yaptıkları zulümlerle hep birlikte mücadele edelim.

En az benim kadar cesaretli olun, cesur olun korkmayın. Son nefesimize son sözümüze kadar doğruluktan ayrılmayalım. Zalimlerin zulmünü haykırmaya devam edelim. Ey zalimler sizlere son sözüm şu: Sizlerin zulmü varsa mazlumun Allah’ı var diyorum.”

Exit mobile version