Site icon International Journalists

Görme engelli gazeteci Arat: Haberimi yapacak kadar yürek var mı?

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen görme engelli gazeteci Cüneyt Arat, yaşadıklarını anlatmak için Twitter hesabından haber programı sunucularına çağrıda bulundu.

Ağır görme engeline rağmen “terör örgütüne üyelik” iddiasıyla 6,5 ay ev hapsinde tutulup 2 yıl cezaevinde kaldığını söyleyen Arat, “Beni canlı yayına çıkarabilecek misiniz?” diye sordu.

“Haberimi yapacak kadar yürek var mı?”

Arat tweet’lerinin devamında, “Ey sözde Gazeteciler, tekrar tutuklanmayı, kelepçeyle dolaştırılmayı, aileme, sevdiklerime ve teknolojik araçlarıma hasret kalmayı göze alıyorum. Sizlerde beni ekranlara çıkaracak ve haberimi yapacak kadar yürek var mı?” ifadelerini kullandı.

Arat, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nin, “terör örgütü üyeliğinden” yargılandığı davada verilen 8 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezasını onaması üzerine cezaevine girmişti. Arat için atanan baro avukatının görevini yapmaması sebebiyle Yargıtay’a yapılan itirazı gecikmişti. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, yapılan itirazı kabul etti ve Cüneyt Arat’ı tahliye etti. Arat tahliye haberini kendi sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Exit mobile version