Site icon International Journalists

Genç Gazeteci Adayları İlk Eğitimlerini “International Journalist” Gönüllüsü Ustalardan Aldı

International Journalist Platformu (IJ), gazeteciliğe yeni isimler kazandırmak için kollarını sıvadı. Kuruluş politikasında mesleki eğitimi liste başı yapan IJ, startı Almanya’nın Stutgart şehrinde verdi. Medya Akademisi ilk programında 17 genç gazeteci adayına, haberciliğin temel ilkelerini anlattı.

Sabah 09:30’da tanışma ile başlayan eğitim programının ilk sunumu, “Gazetecilik nedir?” üzerine oldu. Görsel ve yazılı yayıncılığa yıllarını vermiş usta gazeteciler, gençlere “Gazetecilik nedir, ne değildir?” sorusunun cevabını verdi. Ardından haberin temel kuralları ve yeni medya çağı üzerine katılımcılara farklı isimler tarafından sunumlar yapıldı. Verilen öğle arasında, gazeteciler ve yeni muhabir adayları sohbet etme imkanı buldu. Gençler, sahada haber takip etmenin inceliklerini sordular.

Saat 14:30’da başlayan ikinci oturumda yazılı medya ve hikayeleştirme konusunda ustalar tecrübelerini aktardı. Medya Akademisi gönüllüsü gazeteciler gençlere görselliğin televizyonculuktaki önemine dikkat çeken bir sunum yaptılar.

Son bölümün konusu ise dönemin yükselen değeri sosyal medya haberciliği oldu. Platformun gönüllü sosyal medya uzmanı, katılımcılara sadece bir telefonla nasıl habercilik yapabileceklerini aktardı. ABD’de yaşayan gazeteci Adem Yavuz Arslan da akademinin programına video konferans yöntemiyle bağlanıp gençlerin sorularını yanıtladı.

Program sonunda gazeteci adaylarına katılım sertifikası verildi.

Editör: Mustafa Kılıç

Exit mobile version