Site icon International Journalists

Gazetecilere COVID-19’u kapsayan Knight Center 2020 Ücretsiz Online Kurs

COVID-19 salgını dünyayı ve haberleri ele geçirdi. Gazetecilere virüs ve bunun neden olduğu sağlık, sosyal ve finansal krizleri kapsayacak bilgi ve araçlarla yardımcı olmak için Kinght Merkezi ücretsiz çevrimiçi bir kurs açtı. “Pandemide gazetecilik: Şimdi ve İleride COVID-19 Haberleri”

MOOC (kitlesel açık çevrimiçi kurs) 4 ila 31 Mayıs 2020 arasında ve ödüllü bilim gazetecisi ve yazar ve TED konuşmacısı Maryn McKenna tarafından İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Fransızca olarak aynı anda sunulacaktır.

Bu ücretsiz eğitim programı, Knight Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle, UNESCO ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ortaklığı ile Austin’deki Texas Üniversitesi Amerika Kıtası Gazetecilik Merkezi tarafından düzenlenmektedir. İspanyolca ve Portekizce dillerinde bulunabilirlik ve Latin Amerikalı ve Karayip gazetecilere özel olarak hazırlanmış faaliyetler UNDP desteği sayesinde mümkün olacak.

Kurs içeriği

Haftalık modüllere ayrılan dört haftalık kurs aşağıdakileri kapsayacaktır:

• Birinci hafta: 20. yüzyılda pandemi ve afetlerin tarihi. Modül ayrıca hükümetlerin gelecekteki salgın hastalıklar için planlayıp planlamadığını da inceleyecek.

• İkinci hafta: COVID-19’u kapsayacak. Son dört ay içinde, özellikle sağlık krizleri, uluslararası tedarik zincirleri ve sosyal uzaklaşma ve maske takma tartışmaları ile ilgili olarak salgın hastalığına ne oldu. Farklı hükümetler nasıl karşılık verdi? Son olarak, ifade özgürlüğü ve yanlış bilgi ve dezenformasyonu tespit etmek ne kadar önemlidir?

• Üçüncü hafta: Tedavi ve aşı umudu. Hastalığın tedavisi için rakip iddialar nelerdir ve aşı ve antikor testi bulmanın zaman çizelgesi nedir? Önerilen tedavilerin ilerletilmesinde heyecanın ve medya yanılmasının rolü nedir?

• Dördüncü hafta: İlerleme yolu. Son modül, kapsama alanını ileriye taşımak ve COVID-19’un dünyamızı nasıl değiştirdiğine dair soruları yanıtlamak için hikaye açılarına bakıyor. Ayrıca bu süreçte gazetecilerin öz bakımına da bakacak.

DEĞER

• İlk On Yenilikçi üç kategoride ödüller aldı. Her kategorinin bir kazanan ve iki artçısı olacak. Kazananlar 20.000 ABD Doları ve ikinciler 10.000 ABD Doları alacaktır.

UYGUNLUK

• Dünyadaki gazetecilere açık;

• COVID-19 salgını şu anda dünyada tek hikaye; haber odasındaki her ritmi içerir. Bu nedenle, bu ders bulaşıcı hastalıkları kapsamakta olan bilim ve tıp gazetecilerinden, hastalık takibi, klinik araştırmalar ve aşı düzenlemesinin karmaşıklıkları yeni bölge olan genelcilere kadar geniş bir deneyim yelpazesine sahip gazetecilere hitap etmelidir.

SON TARİH: Devam ediyor

Başvurmak ve daha fazla bilgi için siteyi ziyaret edin.

Exit mobile version