Site icon International Journalists

Gazetecilerden YeniŞafak’a tepki: ‘Fişlemelerle suçlu yaratılıyor’

Soylu’nun 2 gün sonra kim olduğunu herkes öğrenecek dediği protestocu M.Ali Sivaz yandaş medyada hem terörist hem Pontus hem de kaçakçı ilan edildi. Söz konusu habere, gazeteciler fişlemelerle yok yere suçlu yaratılıyor diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Ali Sivaz adlı vatandaş bayram tatilinde Trabzon’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya havalimanı çıkışında ‘akıllı ol’ diye bağırmıştı. Soylu daha sonra yaptı açıklamada kendisine akıllı ol diye bağıran Sivaz’ın incelendiğini söylemişti. Sivaz’ın 2 gün sonra kim olduğunu herkes öğrenecek diyen Soylu’nun tahmini doğru çıktı. Hükümete yakınlığı ile bilinen YeniŞafak gazetesi Sivaz’ın 3 terör örgütü ile ilişkisini, ‘Pontus’ faaliyetleri yürüttüğünü ayrıca silah ve sigara kaçakçılarından CHP’ye uzanan irtibat zincirini yazdı.

GAZETECİLER DALGA GEÇTİ

Gazeteci ve aynı zamanda radyo programcısı Yavuz Oğan söz konusu haber ile, muhalif vatandaşların delilsiz fişlemelerle nasıl suçlu ilan edildiğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Oğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘Şu habere bir bakın, Türkiye’de beğenilmeyen bir vatandaşın elde hiçbir şey olmadan nasıl etiketlendiğini, suç olmadan suçlu gösterildiğini, herkesin nasıl yasadışı fişlendiğini net olarak göreceksiniz!’dedi.

AKILLI OL DEMESE YAKAYI ELE VERMEYECEKMİŞ

Gazeteci İsmail Saymaz ise haberle adeta dalga geçti. Saymaz, haberde suç makinesi gibi anlatılan Sivaz’ın, Soylu’ya akıllı ol demesinden sonra fark edilmesini eleştirdi. Saymaz mesajında, ‘İçişleri Bakanı Soylu’a “Akıllı ol” diyen vatandaş, THKP/C’li, Dev-Yol’cu ve DHKP/C’liymiş. CHP Trabzon il örgütüyle bağlantılıymış Bitmiyor. Seyit Torun ile irtibatlıymış. Yakın ahbapları Pontusçuymuş. Kaçakçılık yapıyormuş. Ve devlet bu vatandaşı, “Akıllı ol” deyince fark etmiş.

HDP’li Veli Saçılık da ‘akıllı ol demese yakayı ele vermeyecekmiş’ diyerek YeniŞafak’ın haberine gönderme yaptı.

Kaynak:Bold Medya

Exit mobile version