Site icon International Journalists

Gazetecilerden eyleme destek

International Journalists’in Frankfurt Kitap Fuarı’nda organize ettiği eyleme gazetecilerden de destek geldi. Gazeteci Ahmet Nesin, “Türkiye’de düşünce özgürlüğünü de tartışmanın bir anlamı kaldı mı, kalmadı mı onu düşünüyorum” dedi.

Önce devlet tarafından gasp edilip sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, Türkiye’nin büyük bir gazeteci hapishanesi olduğunu belirterek, “#Turkey under #Erdogan has turned into the world’s biggest prison for journalists and writers. In the last 3 years over 200 critical media outlets have been silenced. Remember and raise your voice. TurkeyFree 228Journos #Journalismisnotacrime” şeklinde tweet attı.

Devlet tarafından el konulan ve sonra kapatılan Bugün gazetesi Washington temsilcisi Adem Yavuz Aslan “Frankfurt’ta dünyanın en büyük kitap fuarı yapılıyor. Bir grup meslektaş Erdoğan rejiminin hapsettiği gazetecilerin fotoğraflarıyla fuar alanında. Bu eylemlerin dünyanın her yerinde yapmak, meslektaşlarımızı unutturmamak lazım. Emeği geçenlere teşekkürler.” dedi.

Sürgün gazeteci Bülent Korucu “Bir grup gazeteci bugün Frankfurt kitap fuarında Türkiye’deki tutuklu meslektaşlarımızın özgürlüğü için eylem yapıyor. Gazetecilik asla suc değil. Türkiye en büyük gazeteci hapishanesi… TurkeyFree 228Journos” ifadelerini kullandı.

Bold Medya genel yayın yönetmeni Cevheri Güven de “Tutuklu gazeteci arkadaşlarımız için Frankfurt Kitap fuarında @amnesty de destek oldu. Fuar Başkanı da bizimle yürüdü. (Karım konuştu ben mikrofon tuttum. İyi konuştu ama)” şeklinde ifade etti.

Bold Medya’dan Sevinç Özaslan “Sizleri hiç unutmadık arkadaşlar. Ayşenur, Cemal Kalyoncu, Ünal Tanık, Ahmet Altan, Ufuk Şanlı, Abdullah Kılıç, Fevzi Yazıcı ve daha niceleri. Özgürlük mücadelenizde hep yanındayız. Dünyanın her yerinde. #FrankfurterBuchmesse #GazetecilikSucDegildir ” şeklinde tweet attı.

Sürgün gazeteci Hasan Cücük, “Zulüm karşısında susmayıp, Frankfurt Kitap Fuarı’da hapisteki gazetecilerin sesi olanlara selam olsun #GazetecilikSuçDeğildir TurkeyFree 228Journos” şeklinde tweet attı.

Gazeteci Bedrettin Uğur, “Gazeteci dostlarımız bugün Frankfurt kitap fuarında Türkiye’deki tutuklu meslektaşlarımızın özgürlüğü için anlamlı bir eylem yapıyor. Onlar sadece gazetecilik yaptı ve bu asla suc değil. TurkeyFree 228Journos” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yasin Kesen de, “Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Buchmesse’de, tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın sesi olmaya çalıştık. #buchmesse #frankfurt #Meinungsfreiheit #gegendiktatur #türkei #turkey FreedomFor 228Journos” şeklinde tweet attı.

Exit mobile version