Yeni Medya Ve Teknoloji Kullanımı Eğitimi İstanbul’da Başlıyor!
Dijitalleşme her alanda olduğu gibi gazeteciliği de derinden etkiledi. Yeni medyanın etkisi habercilik deneyimlerini dönüştürdü ve içeriği okuyucalara iletme yöntemlerini değiştirdi. Bu sebeple her gazetecinin ve iletişim öğrencisinin yeni medya ve teknoloji okuryazarlığının belli bir seviyede olması gerekiyor.
Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ve Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği, 13 Haziran Perşembe günü İstanbul’da Friedrich Naumann Vakfı’nın desteği ile bu katılımcı ve uygulamalı atölyeyi düzenliyor.
Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ile Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD) tarafından Friedrich Naumann Vakfı (FNF) desteğiyle yürütülen Gazeteciler için Yeni Medya Derslerinin ikincisi 13 Haziran Perşembea günü Friedrich Naumann Vakfı İstanbul ofisinde 13:30 – 17:30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Medya endüstrisindeki yeniden yapılanmanın ve artan dijitalleşmenin gazeteciliği derinden değiştirdiği bu zamanda, gazetecilerin haber içeriklerinin yaratılması ve okuyuculara iletmesi konusunda yeteneklerinin geliştirilmesini hedefleyen çalışmaların temel amacı katılımcıların yeni medya ve teknoloji okuryazarlığın güçlendirmek.
Eğitmenler Doç.Dr. Erkan Saka, Kenan Dursun ve Şevket Uyanık tarafından verilecek ilk seminerde değişen internet kullanımı alışkanlıkları, gazetecilerin dijital itibarı ve sosyal medyayı etkin yönetmek için gerekli yaklaşımlar ile bunlara uygun araçlar anlatılacak. Ayrıca gazetecilerin etkili içerik üretimi ve dijital güvenlik, görsel tasarım ve gazeteci kaynaklarının ve kişisel verilerin güvenliği konularda donanımlarının artması sağlanacak.
Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ve Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği, Friedrich Naumann Vakfı’nın desteği ile bu katılımcı ve uygulamalı atölyeyi düzenliyor. Siz de gazeteci ya da gazeteci adayı iseniz atölyeye buradan başvurabilirsiniz.
Kaynak:Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği