Site icon International Journalists

Gazeteci Uğur Dündar’ın Hayatı Belgesel Oldu!

Meslek Hayatında 50. Yılını Dolduran Usta Gazetecinin Hayatı Belgesele Aktarıldı.

Duayen televizyon habercisi ve usta gazeteci-yazar Uğur Dündar meslek yaşamında 50. yılını doldurdu. İmza attığı binlerce haber, unutulmaz televizyon programları ve egale edilmeyen reyting rekorlarıyla bir medya fenomeni olan Uğur Dündar’ın belgeseli yapıldı. İlk gala 18 Mayıs akşamı İzmir’de. Gösterimler ücretsiz olacak. Film sonunda başta Uğur Dündar olmak üzere sürpriz konuklar sahneye çıkacak.

İLK KEZ YAYINLANACAK GÖRÜNTÜLER VAR

Anketlerde her yıl Türkiye’nin en güvenilir kişisi seçilen Uğur Dündar’ın serüven dolu yaşamı belgesel oldu. Belgesel filminin yönetmenliğini Gökmen Ulu yaptı. 82 dakika süren belgeselde Uğur Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri anlatılıyor. Filmde Dündar’ın çarpıcı haberleri ve  televizyon yayınlarından örnekler serpiştirildi. Bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bazı görüntüler de ilk kez bu filmde yer aldı.

İLK GALA İZMİR’DE

Belgeseli ticari amaç gütmeden, kamusal hizmet anlayışı ile yaptıklarını belirten Ulu, ilk etapta Türkiye’nin dört bir yanındaki kültür merkezlerinde ücretsiz olarak filmin gösterimini yapacaklarını duyurdu ve tüm halka davette bulundu. Uğur Dündar belgeselinin ilk gala gösterimi İzmir’de yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki gala 18 Mayıs cumartesi günü saat 21:00’de başlayacak. 1300 kişilik salonun yanısıra, yazlık sinema havasında izlemek isteyenler için merkezin bahçe bölümüne de dev ekran ve sandalyeler konulacak. Belgesel 25 Mayıs cumartesi saat 21:00’de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde İstanbullular’la, 29 Mayıs Çarşamba saat 21:00’de Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankaralılar’la buluşacak. Gala gösterimlerine Uğur Dündar ve pek çok yıldız isim de katılacak.

Kaynak:MedyaTava

Exit mobile version