Site icon International Journalists

Gazeteci Sedef Kabaş Tutuklandı

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş’ı gözaltına alınmıştı.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Sedef Kabaş, buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklama talebiyle Çağlayan Adliyesi’nde sulh ceza hakimliğine sevk edilen Kabaş, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, savcılık tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sedef Kabaş ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklandı. Kabaş mahkemedeki ifadesinde “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur” dedi.

Mahkemede Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz müvekkilinin ifadesine katıldığını belirterek, “Sedef Kabaş’ın kaçma ihtimali yok, delil karartma ihtimali yok, delillerde toplanmış. İnfial uyandırma gibi bir şey de söz konusu değildir. Mahkemenin doğru karar vereceğine inanıyorum. Müvekkilim sabit ikametgah sahibidir, serbest bırakılmasını talep ediyoruz. akimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol kararı verilmesini talep ederiz” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Sedef Kabaş katıldığı bir televizyon programında “Şu meşhur bir söz vardır; ‘Taçlanan baş akıllanır’ diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Hadi onu söylemeyeyim, büyükbaş hayvan diyeyim. Büyükbaş bir hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur, denir. Yani tam tersini ifade eder” demişti.

Exit mobile version