Site icon International Journalists

Gazeteci Mehmet Gündem Yine Tahliye Edilmedi

“Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklu yargılanan gazeteci Mehmet Gündem’in altıncı duruşması bugün İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden getirilen Mehmet Gündem, mahkeme salonunda hazır bulundu. Gündem’in avukatları ve ailesinin de bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı dijital materyallerin incelenmesine ilişkin istenen bilirkişi raporunun henüz dosyaya girmediğini söyledi. Mütalaasını tekrarlayan savcı, Gündem’in tutukluluğunun devamını istedi. Bir diyeceği olmadığını söyleyen Gündem ise beraatini talep etti.

Gündem’in avukatı, “Müvekkilim gazeteci ve yazar. Bir gazetecinin tanımadığı kimse olamaz. İddianamede geçen isimleri tanıyor diye örgüt bağlantısı aranamaz,” diye konuştu. Diğer bir avukatı ise, “Dosya kapsamında delillerin toplandığı aşikar. Müvekkilim herhangi bir program kullanmamıştır. Uzun bir süredir tutuklu yargılanıyor, adli kontrol tedbiri ile tahliye edilmesini talep ediyorum.”

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Gündem’in tutukluluğunun devamına karar vererek davayı 9 Temmuz günü saat 11:00’e bıraktı.

Kaynak:Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği

Exit mobile version