Site icon International Journalists

Gazeteci Mehmet Baransu’ya tahliye kararı

Türk Ordusu içindeki skandallar başta olmak üzere devletteki yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili yaptığı haberler sonrası hedef haline getirilip hapse atılan Gazeteci Mehmet Baransu hakkında tahliye kararı verildi.

Yaptığı haberler nedeniyle özellikle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükumetinin doğrudan hedefi olan Gazeteci Mehmet Baransu hakkında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, 13 yıl hapis ile cezalandırıldığı ‘Egemen Hareket Planı Davası’nı bozdu. Baransu’nun bu davadan tahliyesine hükmedildi.

Baransu’nun Avukatı Çiğdem Koç, “Balyoz davasıyla hiçbir ilgisi yok. Balyoz davasından hiç yargılanmadı. Egemen Harekat Planı diye kimsenin görmediği bir plandan yargılandı. Zaten Genel Kurmay Başkanlığı ‘biz o belgeyi imha ettik’ dedi. Bu davadan tahliye oldu ancak GDO’lu pirinç davasından tutuklu olduğu için tahliye edilmeyecek. Dosya Yargıtay’da. Yargıtay’ın da bu dosyayı bozacağını umuyoruz” dedi.

2015’ten bu yana cezaevinde bulunan Baransu’nun tutukluluk hali ceza aldığı ve dosyası Yargıtay’da olan ‘GDO’lu pirinç davası’ nedeniyle devam edecek.

Exit mobile version