Site icon International Journalists

Gazeteci Levent Kenez NTD yayınında ‘sürgündeki gazeteciliği’ anlattı

New York merkezli NTD’nin International Reporters Roundtable adlı ‘yuvarlak masa’ yayınına konuk olan Nordic Monitor editörü gazeteci Levent Kenez, Türkiye’deki baskıcı rejimi ve gazetecilerin yaşadığı zorlukları anlattı.

Programın sunucusu Cindy Drukier’in sorularını cevaplayan gazeteci Kenez, sürgünde gazeteci olmanın zorluklarından da bahsetti. Başta medya ve ifade özgürlüğü olmak üzere bir çok özgürlüğü rafa kaldıran Erdoğan rejiminin sebep olduğu baskıcı ortamı bir gazeteci gözüyle değerlendiren Kenez, süreçte yaşananları çarpıcı örneklerle aktardı. Erdoğan rejiminin kendine muhalif gördüğü pek çok yayın organını kapattığını ve yüzlerce gazeteciyi hapse attığını, hatta bazılarının ölümlerine sebep olduğunu belirten Kenez, halen cezaevlerinde onlarca gazetecinin hapis olduğunu dile getirdi.

Yayında, Ortadoğu’da görev yapan gazetecilerin, bazen işini yapmanın bedelini işkence, tutuklama ve hatta ölümle ödediklerine vurgu yapıldı. Yayının diğer konuğu Azerbaycanlı gazeteci Sevinç Osmankızı da benzer şekilde medyaya yönelik baskılardan söz etti.

NTD’nin yayınlarında, baskıcı rejimlerde iktidarların gerçeği saklamak için gazetecilerin hedef göstermesi ve basın özgürlüğünün kısıtlanması ele alınarak bedel ödemiş gazeteciler konuk ediliyor.

Gazeteci Levent Kenez, Türkiye’de Meydan Gazetesi genel yayın yönetmeniyken 15 Temmuz 2016 sonrası hukukun rafa kalktığı baskıcı ortamda gözaltına alınmış, serbest bırakıldıktan sonra tekrar yakalama kararı çıkarılınca yurt dışına çıkmak zorunda kalmıştı. İsveç’te yaşayan gazeteci Kenez, Nordic Monitor’un editörü olarak mesleğini sürdürüyor.

Yayını izlemek için TIKLAYINIZ

Exit mobile version