Site icon International Journalists

Gazeteci Karakaş’a yurt dışı yasaklı tahliye

Türkiye’nin Afrin operasyonu sosyal medya hesabından eleştirdiği için sekiz kişiyle tutuklanan gazeteci İshak Karakaş ilk duruşmada tahliye edildi. Ancak yurtdışı yasağı ve imza zorunluluğu var.

Türkiye’nin “Zeytin Dalı Harekatı” adını verdiği Afrin’e askeri müdahalesine sosyal medya hesaplarından karşı çıkanlara yönelik gözaltı, tutuklamalar yaşandı, soruşturma ve davalar açıldı. Savaşa karşı paylaşımlarda bulunanlardan biri de gazeteci İshak Karakaş’tı.

Halkın Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Artı Gerçek yazarı Karakaş, sosyal medya paylaşımları nedeniyle dokuz kişiyle 22 Ocak’ta gözaltına alındı. Dört gün sonra ‘TSK’nın Afrin bölgesine başlattığı operasyon üzerine terör örgütlerini meşru gösteren paylaşımlarda bulundukları’ iddiasıyla tutuklandılar. Davanın ilk duruşması bugün görüldü.
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklar savunmalarında, barıştan yana olduklarından dolayı savaş karşı paylaşımlarda bulunduklarını belirtti.

Gazeteci İshak Karakaş da gazeteci olduğunu hatırlattı, yaptığı paylaşımların haber ve yorum olduğunu ifade etti. Karakaş “Paylaşımlarım bir parti adına veya propaganda amaçlı değildir” dedi.

Mahkeme heyeti ‘Delillerin yeterince toplanmış olması, tutuklu kaldıkları süre, delil karartma ihtimallerinin bulunmaması, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olabileceği dikkate alınarak’ dokuz kişinin tahliyesine karar verdi.

Ancak sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı kararı konuldu ve iki haftada bir karakola imza vermelerine hükmetti.

Kaynak: Ahval News

Exit mobile version