Site icon International Journalists

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kimlik kartlarının fotoğraflarını paylaşması sonrası hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” iddiasıyla soruşturma açılan gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen İbrahim Haskoloğlu Üsküdar’daki evinde gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen Gazeteci Haskoloğlu emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanması sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan avukatı; “Müvekkilim Haskoloğlu İstanbul Anadolu CBS tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sadece yaptığı bir haber nedeniyle Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak suçundan hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

İbrahim Haskoloğlu 12 Nisan’da attığı tweet’te, “Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil” ifadesini kullanarak kendisine iletilen kimlik kartı görüntülerinden Erdoğan ve Fidan’a ait olanları paylaşmıştı.

İBRAHİM HASKOLOĞLU KİMDİR?

İbrahim Haskoloğlu, 1996 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü mezunu olan Haskoloğlu üniversite eğitimi sırasında birçok kurumda röportaj yaptı.

YouTube kanalında birçok siyasetçi, gazeteci ve tanınmış ismi ağırlayan İbrahim Haskoloğlu, bu kişilerle röportajlar gerçekleştirdi.

Haskoloğlu, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Jonh Bolton’la yaptığı röportajla da dikkat çekmişti.

Exit mobile version