Site icon International Journalists

Gazeteci Haşim Söylemez’e Hapis Cezası

İki kez beyin ameliyatı geçiren gazeteci Haşim Söylemez’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Son savunmasını 29 Mayıs’ta yapan Söylemez, cezası onaylanırsa tutuklanacak.

Cemaat soruşturmaları kapsamında 15 Temmuz’dan hemen sonra tutuklanan gazeteci Haşim Söylemez hakkında karar verildi. İki kez beyin ameliyatı geçiren Söylemez, hastalıkları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gülen Cemaati Medya Yapılanması Ana Davası kapsamında, hakkında 7.5 ila 15 yıl arasında ceza istenen Söylemez, son savunmasını 29 Mayıs’ta yaptı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti Söylemez’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Söylemez’in avukatı Ömer Kaya, karara itiraz için istinaf mahkemesine başvurdu. Haşim Söylemez darbeyi bir buçuk ay önceden bilmek, PYD ile görüşmeler yapmak ve bazı Bylock kullanıcılarıyla irtibatta olmakla suçlanıyor.

Kronosnews’in haberine göre Aksiyon dergisinde çalışan Söylemez Irak, Lübnan, Libya ve Suriye’de savaş dönemlerinde gazetecilik yaptı. Türkiye’nin tanınan terör uzmanlarından biri olan Söylemez, Kürt sorununa dair sayısız dosyaya imza attı.

Türkiye’nin güneydoğusunda yaşanan olaylara uzun yıllar bir gazeteci olarak tanıklık eden Söylemez, Suriye’de çatışmaların en yoğun yaşandığı dönemde Fırat’ın batısına geçerek yerinden izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Kaynak:Bold Medya

Exit mobile version