Site icon International Journalists

Gazeteci Hasan Cemal’e Hapis Talebi

Savcı, Hasan Cemal için 5 Yıl Hapis Cezası İstedi

Gazeteci Hasan Cemal hakkında 2015 yılında kaleme aldığı, “Silvan’dan: Bizi acılara, ölümlere o kadar alıştırdılar ki…” başlıklı yazısı nedeniyle açılan davanın 2. duruşması bugün İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Cemal hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Duruşma, 7 Mayıs’a ertelendi.

Tutuksuz yargılanan Hasan Cemal ile Avukatı Fikret İlkiz’in hazır bulunduğu duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş izledi. Kimlik tespiti ile başlanan duruşmada, daha önce yazılan yazılara cevap geldiği görüldü. Cemal’in 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyasından ceza aldığını belirten mahkeme başkanı bu nedenle iki dosyanın birleştirilmesinin hukuken mümkün olmadığını söyledi.

Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Cemal’in “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırmasını istedi.

Avukat Fikret İlkiz’in mütalaaya karşı savunma yapmak için istediği ek süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 7 Mayıs’ta saat 16.45’te görülmesine hükmetti.

T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı Hasan Cemal durumu sosyal medya hesabından da duyurdu.

Kaynak:T24

Exit mobile version