Site icon International Journalists

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde gelişme: Müebbetle yargılanan eski ülkü ocağı yöneticisi beraat etti

Ses Kocaeli isimli yerel gazetenin sahibi Güngör Arslan, 19 Şubat 2022’de ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi. Cinayetle ilgili görülen davada azmettirici olduğu iddiasıyla müebbet hapisle yargılanan Avukat Ersin Kurt hakkında beraat kararı verildi. Arslan’ın kızı Nazlıcan Arslan karara tepki gösterdi.

Kocaeli’deki yolsuzluklara dikkat çektiği haber ve yazıları nedeniyle tehdit edilen ‘Ses Kocaeli’ isimli gazetenin sahibi 60 yaşındaki Güngör Arslan, 19 Şubat 2022’de ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirmişti.

Cinayete ilişkin 14 sanığın yargılandığı davanın dördüncü celsesi, 9 Ocak’ta Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu ve bir kısım tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Arslan’ın eşi Suna Arslan, kızı Nazlıcan Arslan ve yakınları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ramazan Ö., Burhan P.’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırıldı.

“Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan tutuklu sanıklar Ferhat Y. ile Hasan Emre Ç’nin cezası indirim yapılarak 20 yıl hapis cezasına çevrildi. Sanıklar, ayrıca “vahim niteliğe haiz ruhsatsız ateşli silah bulundurma” suçundan 7 yıl hapis ve 40 bin TL adli para cezası aldı.

Tutuklu sanık Ramiz S, “vahim niteliğe haiz ruhsatsız ateşli silah bulundurma” suçundan 7 yıl hapis ve 40 bin TL adli para cezasına, Özgür T. 3 yıl 6 ay hapis, Erdal Y, Erdal T, Can Y. ve Yadigar B. 2 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

AZMETTİRİCİ OLARAK YARGILANAN ERSİN KURT BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti Güngör Arslan suikastının azmettiricisi olarak müebbet hapisle yargılanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Avukat Ersin Kurt hakkında beraat kararı verdi. Kurt’un yanı sıra tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Emrah Y, Kadir Y. ve Abdullah Y’nin de beraatine karar verildi.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE ERSİN KURT’UN ALDIĞI İHALEYİ YAZMIŞTI

Güngör Arslan, silahlı saldırıya uğramadan önce, Ses Kocaeli gazetesinde “Tramvayın giydirmelerini kim yapıyor?” ve “Nasıl avukatlık yapabiliyor?” başlığıyla 3 ve 8 Şubat’ta iki ayrı yazı kaleme almıştı. Arslan; Kentpark LTD. ŞTİ.’nin sahibi Avukat Ersin Kurt’un, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ihalelerini alarak Avukatlık Kanunu’nu ihlal ettiğini yazmıştı.

GÜNGÖR ARSLAN’IN KIZI: İSTİNAFA BAŞVURACAĞIZ

Gazeteci Güngör Arslan’ın kızı Avukat Nazlıcan Arslan, mahkemenin kararına ilişkin Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuştu. Azmettirici olarak yargılanan sanık Ersin Kurt hakkında verilen beraat kararını istinafa taşıyacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz önce bilirkişiden rapor bekliyoruz. Şu anda gerekçeli karar yazılma aşamasında. Biz gerekçeli kararı tebliği aldıktan sonra bir istinaf başvurusu yapacağız. Özellikle öncelikli olarak Ersin Kurt’la ilgili bir istinaf başvurusu yapacağız. Birkaç kişi hakkında istinaf başvuru dilekçemizde yer vereceğiz.”

Güngör Arslan’ın kızı avukat Nazlıcan Arslan

“ADALETE SİYASET KARIŞTIĞININ AÇIK ÖRNEĞİ”

Arslan, mahkemenin ‘siyasi’ baskı sonucunda böyle bir karar verdiğini savunarak, “Ersin Kurt’un 9 Ocak’tan önceki üçüncü celsede savcının mütalaası ile beraber yalnızca bizim bir tane yetkili üyemiz karara katılmadı. Yani savcının mütalaasına katılmadı. Diğer heyetteki diğer hakimlerimiz katılma kararı aldılar. Orada yalnızca bir tane aykırı oy varken, 9 Ocak’ta oy birliğiyle bu şekilde bir karar verilmesinin tamamen bir siyasi baskı olduğunu düşünüyoruz. Üç hafta öncesinde bir kişiyi ağırlaşmış müebbet olarak, kesinlikle azmettirici olarak kabul ederken, üç hafta sonra beraat etmesi işin kesinlikle adalete siyaset karıştığının çok açıkça bir örneği maalesef. Ayrıca Ersin Kurt hakkında başkaca ilişkileri olduğuna dair bir rapor da girdi dosyaya.” ifadelerini kullandı.

“BABAMIN MEZARINA GİTMEYE UTANDIM”

Babasını kaybeden Arslan, verilen karar nedeniyle büyük bir acı duyduklarını belirterek, “Ben babamın yanı sıra en iyi arkadaşımı kaybettim. Babam, her günüme muhakkak sığdırdığım en iyi arkadaşımdı. Babamın benim yanımdan alınışı, başka birinin isteğiyle oldu. 9 Ocak’ta mahkeme kararının açıklandığı gün, duruşma salonunda benim gözümden yaş aktı. Babam isteyerek gitmedi ama babamın azmettiricileri istenilerek bırakıldı. En iyi arkadaşımın göz göre göre mezarına gitmeye utandığım bir karar oldu. Nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Bu çok acı bizler için.” dedi. Kaynak: Tele1

Exit mobile version