Site icon International Journalists

Gazeteci Erk Acarer şimdi de tehdit edildi

İki hafta önce Berlin’deki evinde bıçaklı saldırıya uğrayan ve ismi infaz listesinde yer alan gazeteci Erk Acarer yeniden tehdit edildi. Acarer’in evine bu kez pişmiş yumurtaya sarılı “Sen bekle” tehdidi bırakıldı.

Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer’in evine bu kez pişmiş yumurtaya sarılı “Sen bekle” tehdidi bırakıldı.

BAŞIMA GELECEKLERDEN AKP-MHP İKTİDARI SORUMLUDUR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Acarer, “Dün gece evimin bahçesine üzerinde ‘Sen bekle’ yazısı sardıkları pişmiş bir yumurta attılar. Sabah saatlerinde bilgiyi polis verdi” dedi. Acarer, açıklamasında, “Başıma gelecek herhangi bir yeni olaydan AKP-MHP iktidarı, çeteleri ile tedbirler konusunda atıl kaldığını düşündüğüm Alman Hükumeti sorumlu olacak” ifadelerini kullandı.

İKİ HAFTA ÖNCE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

Türkiye’deki siyasi baskı yüzünden Almanya’da yaşayan gazeteci Acarer, 7 Temmuz’da Berlin’deki evinde bıçaklı saldırıya uğradı. Hayati riski bulunmayan Acarer saldırının faili olarak Erdoğan rejimini işaret etti. Hayati bir tehlikesi bulunmayan Acarer, “Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bugünler geçecek” dedi.

ADI İNFAZ LİSTESİNDE DE YER ALDI

Saldırının ardından Acarer’in adı Avrupa’daki muhaliflerin isimlerinin de bulunduğu infaz listesinde yer aldı. “jitemkurt” adlı twitter hesabından yapılan paylaşımdaki infaz listesinde Acarer dışında Can Dündar, Kemal Aktaş, Ferhat Tunç, Ahmet Nesin, Tarık Toros, Cevheri Güven, Arzu Yıldız, Osman Baydemir, Gökhan Yavuzel, Roni Aydın Dere, Adem Karaçoban, Abdullah Demirbaş, Günay Aslan, Celal Başlangıç, Fehim Işık, Erdal Er, Fuat Kav, Erkam Tufan Aytav, Ferda Çetin, Faysal Sarıyıldız’ın isimleri bulunuyor.

Exit mobile version