Site icon International Journalists

Gazeteci Canlı Yayında Öldürüldü

Hükümet karşıtı eylemleri canlı yayınla görüntüleyen gazeteci bu esnada vurularak öldürüldü.

Nikaragua’da bir gazeteci hükümet karşıtı protesto gösterilerinden Facebook’ta canlı yayın yaparken vurularak öldürüldü.

Gazeteci Angel Gahona’ya, Bluefields kentindeki gösterilerden canlı yayın yaparken kurşun isabet etti. Facebook’ta Gahona’nın vurulup kanlar içinde yere yığıldığı görüldü. Yaralanan gazeteci kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Nikaragualı yetkililer, gazetenin nasıl ve kimler tarafından vurulduğuyla ilgili açıklama yapmadı. Milliyet’te yer alan habere göre, yerel medya, Gahona’nın hayatını kaybettiğini bildirdi. Silahı kimin ateşlediği ise henüz net değil. La Prensa gazetesi, bölgede yalnızca polis ve hükümet yanlısı milislerin silahlı olduğunu bildirdi.

Facebook’taki görüntüler kısa sürede ülke genelinde ve dünyada sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

EYLEMLERDE ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLDÜ

Nikaragua’da Devlet Başkanı Daniel Ortega hükümetinin onayladığı emeklilik düzenlemesine karşı yapılan eylemlerde polis müdahalesinde 10’dan fazla kişi hayatını kaybetti. Hükümetin onayladığı pakette emeklilik kesintileri artarken emeklilik geliri de yüzde 5 oranında düştü.

2007’DEN BU YANA EN BÜYÜK PROTESTOLAR

BBC Türkçe’nin aktardığına göre söz konusu eylemlerin, Ortega’nın iktidara geldiği 2007 yılından bu yana düzenlenen en büyük protestolar olduğu bildirildi.

Haberin videosu için:

http://ilerihaber.org/icerik/karadzice-muebbet-isteniyor-84519.html

Exit mobile version