Site icon International Journalists

Financial Times: CNN, CNN Türk’ün Yayınları Nedeniyle Zor Durumda

Financial Times, CNN’in, isim haklarını kullanarak Türkiye’de yayın yapan CNN Türk sebebiyle bir tartışmanın içine çekildiğini gündeme getirdi.

FT’nin Türkiye muhabiri Laura Pitel, CNN Türk’ün son dönemdeki yayınlarıyla kamuoyunda tarafsızlığını kaybettiğini, Türkiye’deki bu tartışmaların ABD’de basın özgürlüğünün en büyük destekçilerinden Time Warner şirketinin sahibi olduğu CNN’i zor bir durumda bıraktığını belirtti.

Haberinde CNN Türk’ün geçen sene hükümete yakınlığıyla bilinen Demirören ailesi tarafından alındığını hatırlatan Pitel, muhalefetin CNN Türk’ün artık tarafsız olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Türkiye’de muhalefetten bazı isimler CNN Türk’ün CNN’in yayın ilkelerine uymadığını iddia ederek şirketten isim haklarının kullanımını engellemesi talebinde bulunmuştu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Organizasyonu da 24 Haziran seçimlerinde CNN Türk’ün tarafsız değil, hükümete yakın durduğunu belirtmişti.

CNN, “CNN Türk bağımsız bir kanal olsa da kullandığı isim hakları gerekçesiyle bazı standartlara uymalıdır” açıklamasında bulunmuştu. CNN’in sözcüsü iddiaların ardından yaptığı açıklamada, “CNN Türk bize seçimlerde tarafsız yayın yapmaya çalıştığına dair temenni verdi ve kanıt sundu. CNN Türk ile yayınlarımız ve editoryal işlemlerimiz hakkında düzenli temas halindeyiz” demişti.

Kaynak:medyabold.com

Exit mobile version