Site icon International Journalists

Fikir Hürriyeti ve Medya Özgürlüğü Raporları

Proje Kodu: Kod: MM-1803

Amaç ve Kapsam:

Medya hak ihlalleri hakkında sektörün içinden ve akademik araştırmalarla, uluslararası kriterlere uygun, delilleri ortaya konularak özel raporlar hazırlanmasını sağlıyoruz. Medya hak ihlalleri, kanunlarda değişiklikler, tutuklu sayıları, iddianamelerin incelenmesi gibi birçok alanda, değişik ülkelerdeki durumları ortaya koyan raporlar hazırlanıyor.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Hazırlanacak rapor için proje detayları dernek yönetimi tarafından özel olarak belirlenmektedir.

Raportörün ilgili ülke mensubu olması, medya sektöründe bulunması, hukuki mevzuata hâkim bulunması gibi özellikler tercih sebebidir.

Raporlar yerel dilde hazırlansa bile asgari İngilizce yayınlanması hedeflenmektedir.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2020 yılında başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Genellikle telif usulü ile dış hizmet temini tercih edilmektedir.

Raporların özellikle ülkede bulunan sektör kurumları ve kişileri ile partner ilişkisi kurulmak sureti ile hazırlanmasına öncelik verilmektedir.

Raporlar kamuoyuna açıklanmalarının yanı sıra özel olarak başta BM, AB gibi uluslararası kurumlar, sendikalar, dernekler, medya kurumları ve mensuplarına ulaştırılmaktadır.

Maliyet:

Raporlar kapsama göre ve ülkeler için farklılıklar gösterebiliyor. Açık kaynaklardan, 1 aylık sürede, 1 kişi tarafından hazırlanabilen bir rapor için ortalama maliyet 5 000 Euro civarında tutmaktadır. Raporların periyodik olarak hazırlanması maliyetleri düşürmekte, ekip çalışması veya uzmanlık gerektiren ek bilgi gereksinimi ise maliyetleri artırmaktadır.

Hazırlanmış Raporlar:

Yayın Türkiye’de Kapatılan Medya Kurumları Raporu, Türkiye’de fikir Özgürlüğüne Getirilen Kısıtlamalar Raporu , Cezaevindeki Medya Çalışanları Raporu, Türkiye’de İşkence Gören Gazeteciler, Yasaklı Kitaplar Raporu

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version