Site icon International Journalists

Evine baskın yapılan Eren Keskin ifade verdi

Evine yapılan baskın sonrası Anadolu Adliyesi’ne giden İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, ifade verdi. Avukatı Zeynep Ceren Toprak, Keskin’e gözaltı işlemi yapılmadığını söyledi.

Polisler, dün gece (22 Ekim 2019, Salı), İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı (İHD) Eren Keskin’in annesi ile birlikte yaşadığı evine baskın düzenledi. Keskin baskın sırasında evde değildi. Evde olan annesine Keskin’in nerede olduğu soruldu.

Polislerle görüştüğünü dile getiren Keskin, “Bana Terörle Mücadele Şubesi’ne (TEM) gitmem gerektiğini söylediler. Ben de onlara geleceğimi söyledim. Niçin çağırdıklarını ben de bilmiyorum.” dedi.

Keskin avukatı Zeynep Ceren Toprak‘la birlikte Anadolu Adliyesi’ne giderek, ifade verdi. Sosyal medya aracılığıyla “örgüt propagandası” suçlamasının yöneltildiği Keskin’e, avukatı Toprak, gözaltı işlemi yapılmadığını söyledi.

Keskin’in sosyal medyadan son bilgileri kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Eren Keskin kimdir?

Avukat, kapatılan Özgür Gündem gazetesinde Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı, Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu kurucusu.

Özgür Gündem gazetesi eş yayın yönetmenliği yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) genel başkan yardımcılığı ve İstanbul Şubesi başkanlığı görevlerinde bulundu. U

zun yıllardır hak mücadelesi hareketi içinde. Hakkında açılmış çok sayıda dava halen sürüyor.

Hak savunucusu olarak çok sayıda ödül aldı: Aachen Barış Ödülü (2004), Theodor Haecker Politik Cesaret ve Dürüstlük Ödülü (2005), Uluslararası İfade Özgürlüğü Ağı (IFEX) 23 Kasım Cezasızlıkla Mücadele Günü’nde cezasızlıkla mücadelede sembol isim (2013).

2013 ile 2016 yılları arasında genel yayın yönetmenliğini yaptığı ve 2016 yılında kapatılan Özgür Gündem gazetesine karşı yürütülen dava da dahil olmak üzere toplam 143 davadan yargılanıyor ve “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Türk ulusunu aşağılama” suçlarından hapsi isteniyor.

Kaynak: bianet.org

Exit mobile version