Site icon International Journalists

Eşitlik Forumu’ndan ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması’

Eşitlik Forumu eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek adına, “Hak Temelli Habercilik Yarışması” düzenliyor.

Dilin kullanımı, kapsayıcılık, kapsamlılık ve bölgesel temsil gibi kriterler üzerinden dikkate alınacak olan yerel gazetecilerin haberleri üç kişilik bağımsız jüri tarafından seçilip ödüllendirilecek. Toplamda beş habere ödül verilecek.

Haberlerin jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından, gazetecilerin hak temelli bakış açısı ile haber yaparak meslek hayatlarını sürdürmelerini teşvik etmek adına seçilen beş haberi yapan gazetecilere 750 euro destekte bulunulacak.

Hak Temelli Habercilik Yarışması’nın sonucunda seçilen habercilere ‘Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi’nde yine ayrımcılık karşıtı eşitlik teması ile düzenlenen Kısa Film ve Grafik Tasarım Yarışması kazananları ile birlikte ödülleri verilecek.

Yarışmaya katılım için çeşitlilik, dahiliyet ve ayrımcılık üzerine hazırlanmış haberlerin sunulması bekleniyor. Yarışmaya yayınlanmış veya yayınlanmamış haberler ile başvurulabilir.

Bağımsız jüride Gökçer Tahincioğlu, Pakrat Estukyan ve Ülkü Doğanay’ın yer aldığı yarışmaya son başvuru tarihi ise 4 Nisan 2019.

Kaynak: Bianet

Exit mobile version