Site icon International Journalists

Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı

SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi ünlü milyarder Elon Musk, dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini borsada satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter’ın Elon Musk’a satışıyla ilgili müzakereler tamamlandı. Twitter yönetim kurulu, Musk’ın platformu satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık teklifi kabul etti.

Twitter yönetim kurulu daha önce bu teklife sıcak bakmamış ve Musk’ın hissesini artırmasını engellemek için ‘zehir hapı’ denilen planını devreye sokmuştu. Zehir hapı sayesinde Twitter, potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata hisse satın alma hakkını koruyor.

Bununla birlikte Musk’ın 46,5 milyar dolarlık finansmana sahip olduğunu açıklamasından sonra Twitter duruşunu değiştirdi ve Musk ile müzakere etmeyi kabul etti. Bu esnada bazı Twitter hissedarları da Musk’ın Twitter’ı satın almasına destek verdiğini açıkladı.

Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifi için toplanan sosyal medya platformu Twitter yönetim kurulu üyelerinin, ABD’li milyarderin teklifi kabul etmesiyle satış gerçekleşti.

Dünya genelinde on milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, anlaşmanın duyurulmasından önce Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder, çünkü ifade özgürlüğü bu demek” dedi.

Exit mobile version