Site icon International Journalists

Diyarbakır’da 21 gazeteci polis baskınları ile gözaltına alındı

Türkiye’de gazetecilere yönelik yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. Diyarbakır’da gazeteciler evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında 21 gazeteci gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın ve Abdurrahman Öncü gözaltına alındı. Yine, aynı soruşturma kapsamında Feynaz Koçuk da Gebze’de gözaltına alındı.

Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında Mehmet Ali Ertaş da gözaltına alındı. Polislerin, Ertaş’ın kaldığı yerde arama yaptığı ve 10 saat boyunca kelepçeli bir şekilde tuttuktan sonra götürdüğü öğrenildi.

Çınar ilçesinde kent merkezine gelen gazeteciler Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram da kimlik kontrolünün ardından gözaltına alındı. “İfadeniz var” gerekçesiyle gözaltına alınan gazetecilerin hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilinmiyor.

Öte yandan Jinnews ve Mezopotamya ajanslarının bürolarında yapılan aramalarda harddisklere el konuldu.

Avukat Resul Temur, gazetecilerle görüşmek ve gözaltı kararıyla ilgili bilgi almak üzere savcıyla görüştüğünü söyledi. Operasyonun devam ettiğini belirten savcı, soruşturma dosyasını Temur ile paylaşmadı. Temur, gözaltına alınan gazetecilerin yurtdışında yayın yapan televizyon kanalları için program ve haber yaptıklarına dikkat çekti.

Exit mobile version