Site icon International Journalists

Depremde ölen gazeteci sayısı 23’e yükseldi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda binlerce insanımız hayatını kaybetti ve yaralandı. Onlardan bazıları ise basın emekçileriydi. En az 23 gazeteci depremde hayata veda etti. Bazıları eşleri ve çocuklarıyla birlikte enkaz altında kaldı. Ölüm haberlerini de yine acısını yüreğine gömüp mesleğini yapmak zorunda olan gazeteci arkadaşları yaptı.

Depremlerde ölenlerin sayıları her geçen gün yükselirken hayatını kaybeden gazetecilerin sayıları da artıyor. Son tespitlere göre Hatay’da 10, Adıyaman’da 9, Kahramanmaraş’ta 3, Adana’da ise 1 olmak üzere depremde 23 gazeteci hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Can Erok-AFP

YEREL MEDYA ENKAZ ALTINDA

Deprem bölgesinde ayrıca çok sayıda gazete basım tesisi, yerel televizyon ve radyo binaları ile bir çok medya ofisi yıkıldı.

Depremde yaşamını yitiren gazetecilerin isimleri şöyle;

ADIYAMAN
Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar), İskender Korkut (Mercan TV), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Ruhi Akan (Jet Haber), Yunus Emre Doğan (Mercan TV), Zübeyir Pektaş (Halkın Sesi), İsmail Hakkı Koçak (Mercan TV), Fatih Bayın (Radyo Tek)

HATAY
Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Haluk Arlı (İskenderun Ses), Burak Milli (AA), Gökhan Aklan (İHA), İzzet Nazlı (DHA), Neşet Alkan (Haber Ekspres), Erhan Yılmaz (23 Temmuz) Mehmet Tekin (Emekli Gazeteci), Hasan Seid Okay (Emekli Gazeteci),

K. MARAŞ
Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün), Aziz Çevlik (Manşet), Fatih Nalbantbaşı (Maraş Medya Merkezi)

ADANA
Meltem Özgen (CRT/TV sunucusu)

Kaynak: Ulusal-yerel kaynaklar ve Küresel Gazeteciler Konseyi

Exit mobile version