Site icon International Journalists

Cumhuriyet Davasında Karar Haftası

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin yayın politikası suçlama konusu edilerek yargılandığı davada bugün bir kez daha Silivri’de hakim karşısına çıkılacak.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 541 gündür tutuklu…

16 Mart’taki 7. duruşmada, savcı davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Bu hafta bir dizi oturumlar daha gerçekleşecek ve cuma gününe kadar bu oturumların sürmesi bekleniyor. Cuma günü mahkeme heyetinin karar vermesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhuriyet operasyonu, ‘FETÖ’ üyeliği suçlaması ile Yargıtay’da yargılanan Savcı Murat İnam’ın talimatıyla, 31 Ekim 2016’da 13 kişinin evlerine yapılan polis baskını ile başlamıştı.

Soruşturma kapsamında 12 Cumhuriyetçi, gazetede yayımlanan haberler ve yazılar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Son olarak Ahmet Şık ve Murat Sabuncu da tahliye oldu, bir tek Akın Atalay içeride tutuklu olarak kalmaya devam etti.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yürüttüğü davanın 16 Mart’taki 7. duruşmasında, savcı Hacı Hasan Bölükbaşı davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasında, davaya konu iddianamedeki suçlamaları tekrarladı.

Bugünkü duruşmada 18 Cumhuriyet gazetesi mensubu, esas hakkındaki savunmalarını yapacak. Avukatların da savunmalarının tamamlanmasının ardından yazar ve yöneticilerimize son sözleri sorulacak ve hüküm açıklanacak.

Exit mobile version