Site icon International Journalists

‘Çocukluğa yükseliş’ filmi 20 Kasım’da gösterimde

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çocuklara yönelik hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla 20 Kasım’da kutlanan ‘Dünya Çocuklar Günü’nde, çocukların sorunlarına vurgu yapan yönetmen Zehra Karahan’ın International Journalists Association e.V. (IJA) sponsorluğunda çektiği ‘Rise To Your Childhood’ adlı kısa film de gösterime girecek.

Filmin galası Gemeinsam für Herne Derneğinin programında yapılacak. Ardından UNICEF Recklinghausen yöneticisi Sabine Schildknecht çocuk hakları ile ilgili bir konuşma yapacak. İnsanlara çocuk haklarını duyurmak, bu konuda daha duyarlı olmaya davet etmek ve aynı zamanda çok kültürlü bir toplumda hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşamanın yollarını bulmayı amaçlayan derneğin düzenlediği bu programa katılım ücretsiz ancak info@gfherne.de adresine kayıt gerektiriyor.

Tiyatronun büyülü atmosferinin özgünlük kattığı bu kısa filmde kendi çocukluğuyla yüzleşen depresif ve umutsuz bir genç adamın hikayesi konu ediliyor. Çocukluğunda hor görülen ve kendisiyle hiç barışamayan kahramanın çocukluk travmalarının ve iç dünyasının irdelendiği filmde çocukların yaşadığı sıkıntılara, baskılara, istismarlara ve diğer olumsuz koşullara göndermeler yapılarak izleyici düşünmeye ve kendi çocukluğuna sevkediliyor.

Almanya, Augsburg doğumlu olan ve SAE Institute’de Film Production eğitimi alan filmin yönetmeni Zehra Karahan film hakkında kısa bilgi verdi:  

“Mesleğimi, bilgi ve tecrübelerimi insan haklarını savunmak adına kullanmak istiyorum. Bu sefer çocuk hakları konusunu ele almak istedim. Cüzi bütçemizle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu filmi çekme amacım çocuklara yapılan zulümleri gözler önüne sermek ve psikolojik boyutuna da değinmek. Eğer amacıma ulaşırsam ne mutlu bana.”

Gala Adresi: Filmwelt Herne Berliner Platz 7-9 44623 Herne

Rezervasyon: info@gfherne.de

Exit mobile version