Site icon International Journalists

CNN Türk’ün İsim Hakkı Geri mi Alındı?

CHP’nin CNN International’a yaptığı başvuruları inceleyen marka yöneticileri ve hukukçuların, CNN TÜRK’ün yayın politikasının isimlerine zarar verdiği kanaatine vararak isim hakkını geri aldığı iddia edildi.

CNN International’ın kararı Demirören Medya’ya ilettiği ve kanala isim değişikliği için kısa bir süre verildiği belirtiliyor.

CHP, CNN Türk’ten isim haklarını çekmesi için CNN’in Atlanta’daki genel merkezi önünde protesto gösterisinde bulunmuştu. CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan “CNN isim haklarını CNN Türk’ten geri çekinceye kadar bu mücadelemiz sürecek” demişti.

CNN International’dan nisan ayında Ahval’e yapılan özel açıklamada, CNN’in yeni bir ekip görevlendireceği ve CNN Türk çalışanları ile Türkiye’de beraber çalışarak onların CNN standartlarına uymaları için uğraşı verecekleri ifade edilmişti.


Açıklamaya göre, CNN, CNN Türk ile irtibat halindeydi ve şöyle deniyordu:

“CNN Türk ile irtibat halindeyiz ve bize Türk seçimleri hakkında dengeli bir yayın yapmak adına bütün gayretlerini sarf ettiklerine dair teminatlar ve kanıtlar sundular. CNN, bazı Türk medyasında CNN Türk’ün seçim yayını ile ilgili eleştirilerin farkında. CNN bir bağımsız kanal ve CNN markasının lisans sahibi ama bu anlaşma gereği CNN’nin standartlarına uymak zorunda.”

Kaynak:AktifHaber

Exit mobile version