Site icon International Journalists

Cezaevinden çıkan gazetecinin hesapları bloke edildi

Gazeteci Ayşe Düzkan, cezaevinden çıktıktan sonra HSBC tarafından hesaplarının bloke edildiğini duyurdu.

Son dönemde KHK ile görevlerinden alınan ya da işlerinden uzaklaştırılan birçok isme ilişkin bankalardan “sizinle çalışmak istemiyoruz” denilerek hesap açılmadığı ya da hesaplarının bloke edildiğine dair haberler geliyor.

Gazeteci Ayşe Düzkan da benzer bir durumun kendi başına geldiğini söyledi ve cezaevinden çıktıktan sonra HSBC tarafından hesaplarının bloke edildiğini duyurdu.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katıldığı gerekçesiyle hakkında bir yıl altı yıl hapis cezası verilen gazeteci, yazar Ayşe Düzkan’ın cezaevinden çıktıktan sonra hesapları bloke edildi.

HSBC’nin hapisten çıktıktan sonra kendisiyle çalışmak istemediğini tarafına bildirdiğini söyleyen Düzkan, “Arayarak falan da değil. Bir gün bankamatikten para çekemedim, bankayı aradım, hesaplarımı bloke ettiklerini öğrendim. Şubeden paramı aldım, kartlarım iptal edildi” ifadelerini kullandı. Ayşe Düzkan, 12 Haziran’da tahliye olmuştu

ayşe düzkan@ayseduzkan

benzer bişey benim de başıma geldi, @HSBC_TR hapisten çıktıktan sonra benimle çalışmak istemediğini bildirdi. arayarak falan da değil. bir gün bankamatikten para çekemedim, bankayı aradım, hesaplarımı bloke ettiklerini öğrendim. şubeden paramı aldım, kartlarım iptal edildi. https://twitter.com/gazeteduvar/status/1213704177869824000 

duvaR
Exit mobile version