Site icon International Journalists

Can Dündar’ın mal varlığına kayyım

İktidarın muhalif kesimi susturma çabası devam ediyor. Gazetecilerin her gün gözaltına alındığı, hapse atıldığı Türkiye’de şimdi de Can Dündar’ın mal varlıklarına el konuldu.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle aldığı ceza Yargıtay tarafından bozulan gazeteci Can Dündar’ın davasında önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Ankara, İstanbul ve Muğla’da bulunan taşınmazlarına el konulmasına hükmetti. Mahkeme, malların yönetimi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Kararda ayrıca banka hesaplarının tespit edilerek el konulmak sürecinin başlatılması istenildi. Mahkeme, 17 Eylül’de Can Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetmişti

Can Dündar’ın mahkemenin yaptığı çağrıya rağmen herhangi bir adliye ve kolluk kuvvetine gitmediği belirtilen kararda daha önce alınan karar göre de “Kaçak” sayılacağına dair kararın Milliyet gazetesinde yayımlandığı ifade edildi. Can Dündar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ”İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu…’

Exit mobile version