Site icon International Journalists

Can Dündar ve Cevheri Güven ZDF’nin belgeseli için buluştu

Nereden nereye…

Almanya’da sürgünde bulunan iki gazeteci ZDF belgeseli dolayısıyla bir araya geldi. Can Dündar ve belgesel ekibi Cevheri Güven’in Hessen eyaletindeki evini ziyaret etti. Dündar ve ekibini kapıda karşılayan Güven bir süre Dündar ile sohbet etti.

Dündar’ın aynı cezaevinde kaldığı Güven’e, “Nereden nereye’ demesi dikkat çekti.

“Erdoğan’ın terör listesi: Türk hükümeti dünya çapında eleştirmenleri nasıl kovalıyor?” başlıklı belgeselde Erdoğan rejiminin gazetecilere yönelik baskıları anlatılıyor.

Belgeselde gazeteci Can Dündar’ın, sürgünde hedef gösterilen ve kızının yanında saldırıya uğrayan bir başka gazeteci Ahmet Dönmez ile İranlı politikacı Amıneh Kakabaveh’le röportajları da yer alıyor.

Erdoğan’ın otokratik yönetiminin irdelendiği, başta medya mensupları olmak üzere muhalif kişilere yönelik; kaçırma, tehdit ve hedef gösterme gibi insan hakları ihlallerinin vurgulandığı belgesel büyük beğeni topladı.

Kanal, belgeseli YouTube’dan şu not ile paylaştı:

Türkiye seçimlere gidiyor. Can Dündar, casusluk iddiasıyla Türkiye’de yaklaşık 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir suikast girişiminden kıl payı kurtuldu ve 2016’da Almanya’ya sürgüne gitmek zorunda kaldı. Erdoğan hükümetinin terör listesinde.

Dündar’ın ve diğer Türk kökenli rejim eleştirmenlerinin kaderine dayanan film, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’daki savaş gibi uluslararası krizleri, eleştirmenleri susturmak, iade ettirmek ve hatta kaçırmak için nasıl kullandıklarını belgeliyor.”

Exit mobile version