Site icon International Journalists

Büşra Taşkıran: Özgürüm!

12 Kasım’da gözaltına alınan KHK TV ve Euronews muhabiri Büşra Taşkıran gözaltında geçen 10 günün ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınışını da attığı tweet ile duyuran Büşra Taşkıran yine Twitter hesabından takipçilerine serbest bırakıldığı haberini verdi.

Ankara Emniyetinde yaşadıklarını da aktaran Taşkıran “Ankara Tem Şubeye ilk geldiğimde hakkımda var olan iddiaları sordum. ‘Hakkında bir iddia yok ama sen biraz nezarethanede düşün belki aklına bir şey gelir” denildi. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu?“ diye sordu.

“Ben daha güçlüyüm!”

Taşkıran sosyal medyada yaptığı paylaşımda daha güçlü olduğunu vurguladı ve mücadele mesajı verdi: “Peki gözaltında kimler mi vardı? Bebekli anneler, gebe kadınlar ve yine bu ülkenin orta gelirli ailelerinin çocukları.. Bu ülkenin çocuklarını terörist yapamazsınız. Benden terörist yaratamazsınız! Yeni bir mücadele başlıyor. Ben daha güçlüyüm!“

İdari hakimken KHK ile ihraç edilen Taşkıran KHK TV’de yaptığı röportajlar ve adalet arayışıyla ön plana çıkan isimler arasında yer alıyor.

Exit mobile version