Site icon International Journalists

BM’de “Göç ve Mülteci Politikaları” Paneli: IJA Dış İlişkiler Direktörü paneli yönetti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 77. Dönem toplantıları için dünya liderleri, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bu yıl da BM’ye ev sahipliği yapan ABD’nin New York şehrinde buluştu.

BM’ye akredite uluslararası sivil toplum kuruluşu Journalists and Writers Foundation (JWF/GYV – Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı) da Genel Kurul toplantıları çerçevesinde 24 ülkeden 36 Küresel iş ortağı birlikte organize ettiği oturumları 3 ayrı panel altında gerçekleştirdi. İlk panelde “küresel barış ve savaş çözümü” İkinci panelde “çatışma bölgelerinde cinsiyet temelli suçlar” ve son olarak “Göç ve mülteci politikaları – Yakın Zamandaki Yer Değiştirmelere Karşı Hükümetler Arası Tepkiler” konu başlıkları yer aldı.

International Journalists Association e.V. (IJA) Dış İlişkiler Direktörü ve Journalist Post dergisi Genel yayın yönetmeni Yüksel Durgut JWF/GYV’nin “Göç ve mülteci politikaları” konulu Panelde moderatör olarak görev aldı.

Panele konuşmacı olarak Yunanistan’ın Mültecilerden sorumlu Bakan Yardımcısı Sofia Voultepsi, Yunan gazeteci ve Invisible belgeleselinin yönetmeni Marianna Kakaounaki, Avustralya Uluslararası Af Örgütü Amnesty’nin Mülteci Koordinatörü Dr. Graham Thom ve ABD’den Yeni Amerikalılar için Ulusal Ortaklık Yöneticisi Nicole Melaku katıldı.

Yüksel Durgut açılışta yaptığı konuşmasında neden Almanya’ya iltica etmek zorunda kaldığını ve Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreci anlattı. Türkiye’den dünyanın farklı bölgelerine yaşanan beyin göçünün nedenlerini de sıralayan Durgut, daha fazla göçlerin yaşanmaması için barışın inşası için birlikteliğin altını çizdi.

Konuşmacılar, “Göç, mülteciler ve SDG’lerin kesiştikleri alanlar, uygulama ve ilerlemeleri”, “Uluslararası Göç Örgütü’nün Güvenli ve Düzenli Göç için Küresel İlkeler Sözleşmesi”, “İklim değişikliği sonucunda göç ve mülteci dalgaları” ile “Savaşlar sonrası zorunlu göç” başlıklarına değindiler.

Exit mobile version